Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@14:21:40 GMT

تخریب دیوار تالاب صالحیه/ محیط زیست شکایت کرد

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۹۸۰۵۲

تخریب دیوار تالاب صالحیه/ محیط زیست شکایت کرد

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، خبر رسید که در پی بارش‌های اخیر جداره دیوار تالاب صالحیه فرو ریخت و حجم قابل توجهی از آب خارج و از طریق زهکش مجاور به دشت‌های پایین منتقل شد.

تالاب صالحیه که تنها تالاب استان البرز با وسعت ۲۰۰ هکتار است زیستگاه ۱۲۰ گونه پرنده بوده و طی یک سال اخیر برای حیات دوباره اش تلاش‌های زیادی صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بر اساس ماده یک قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالاب‌های کشور، هرگونه بهره برداری و اقدامی که منجر به تخریب و آلودگی غیرقابل جبران تالاب‌ها شود، ممنوع و حفاظت و احیا تالاب‌ها از مصادیق حقوق عامه بوده و مرجع تشخیص تخریب و آلودگی غیرقابل جبران، سازمان حفاظت محیط زیست است؛ در نتیجه شکایتی در خصوص اثرات مخرب و غیرقابل جبران کانال زهکش بر تالاب صالحیه و تشدید پدیده گرد و غبار از سوی محیط زیست تنظیم و تقدیم دادستانی شهرستان نظرآباد شد.

فردین حکیمی، مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان البرز در این خصوص گفت: دیواره مشترک بین تالاب صالحیه و زهکش تخریب شده و موجب خروج حجم بالایی از آب تالاب صالحیه و هدایت آن به خارج استان شده است.

او افزود: متأسفانه به دنبال تخریب این دیواره مشترک بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد آب تالاب صالحیه وارد زهکش شده و خارج شده است.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان البرز با اشاره به این که زهکش از ابتدا بخشی از آب تالاب را جذب کرده و سبب خروج آن شده بود، گفت: اکنون با تخریب این دیواره مشترک نیز حجم آب خروجی از تالاب صالحیه بیشتر شد.

حکیمی با تاکید بر این که دغدغه مسئولان محیط زیست و همچنین مسئولان محلی و شهرستانی موجب شد تا این موضوع که سبب خروج آب از تالاب صالحیه شده بود را به جد پیگیری کنیم، افزود: در این مورد اعلام جرم کرده و درخواست کردیم تا با دستور قضائی این کانال زهکش مسدود شود.

وی با بیان اینکه دادستان شهرستان نظرآباد نیز دستور مسدود کردن کانال زهکش را صادر کرده است، گفت: در حال پیگیری اقدامات مربوط به مسدود کردن این نقطه از کانال زهکش هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز در پاسخ به این سوال که اکنون برای آبگیری تالاب صالحیه چه کاری باید کرد، گفت: باید در این خصوص با شرکت آب منطقه‌ای مذاکراتی داشته باشیم تا حجم مشخصی آب به سوی تالاب صالحیه هدایت شود، از طرفی امیدواریم با تکیه بر بارندگی‌های پیش رو بتوانیم مجدد حجم آب در تالاب صالحیه را به حد نرمال برسانیم.

حکیمی در پاسخ به این که کم شدن حجم آب تالاب صالحیه مشکلی برای پرندگان ایجاد نخواهد کرد؟ گفت: در حال حاضر هنوز قسمت‌هایی از تالاب پر آب است مشکلی در این خصوص پیش نمی‌آید، اما اگر کم شدن حجم آب آن ادامه داشته باشد به یقین در این مورد به مشکل برخورد می‌کنیم.

او در پاسخ به این که با اقدامات قضایی انجام شده می‌توان کاری کرد که این کانال زهکش تالاب صالحیه به طور کامل مسدود شود، گفت: اکنون دستور قضائی مسدود کردن یک نقطه آن صادر شده است که با این اقدام جلوی انتقال آب از تالاب صالحیه گرفته می‌شود.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان البرز افزود: با این اقدام به جای اینکه آب توسط کانال زهکش از تالاب صالحیه خارج و به سمت خارج استان روانه شود، آن را به سوی دشت جنوب این تالاب هدایت می‌کنیم.

منبع: مهر

انتهای پیام/د.خ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست تالاب صالحیه تخریب محیط زیست محیط زیست استان البرز تالاب صالحیه تالاب صالحیه محیط زیست مدیرکل حفاظت کانال زهکش آب تالاب حجم آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۸۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است

امین طلاب در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اخیراً شاهد انتشار فیلم‌هایی در فضای مجازی مبنی بر برداشت غیر اصولی بارناکل از لاک‌پشت‌های دریایی در استان بودیم که این اقدام غیرقانونی و مغایر با اصول حفاظت از محیط زیست است و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.

وی با بیان اینکه بارناکل‌ها موجوداتی سخت‌پوست هستند که به طور طبیعی به سطوح سخت مانند صخره‌ها، کشتی‌ها، اسکله‌ها و حتی لاک لاک‌پشت‌های دریایی می‌چسبند، اظهار داشت: این موجودات بخش طبیعی از اکوسیستم دریایی هستند و می‌توانند فواید متعددی برای میزبان خود داشته باشند.

رئیس محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: برداشتن بارناکل‌ها از لاک لاک‌پشت‌های دریایی در اکثر موارد ضرورتی ندارد و این موجودات به ندرت به سلامتی لاک‌پشت‌ها آسیب می‌رسانند.

طلاب با تاکید بر اینکه برداشت غیر اصولی بارناکل‌ها می‌تواند برای لاک‌پشت‌ها استرس‌زا و آزاردهنده باشد و به پوسته آنها آسیب برساند و آنها را در معرض عفونت قرار دهد، تصریح کرد: برداشت بارناکل‌ها فقط در موارد خاص و توسط متخصصان مجرب و با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست باید انجام شود.

رئیس اداره محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از مردم خواست در صورت مشاهده چنین اقداماتی، مراتب را به اداره کل حفاظت محیط زیست استان یا پاسگاه‌های ساحلی اطلاع دهند.

وی خاطرنشان کرد: حفاظت از محیط زیست دریایی و جانوران ارزشمند آن وظیفه‌ای همگانی است و همه باید در این راستا تلاش کنیم.

بارناکل، گروهی از بندپایان زیرشاخه سخت پوستان، رده ماگزیلوپودا یا آرواره پایان و خرچنگ‌های دریایی محسوب می‌شود.

این جانور سخت پوست، معمولاً به سطوح مختلف آب از جمله صخره‌ها، اجسام غرق شده در آب، سازه‌های آبی و حتی بدنه کشتی‌ها و قایق‌ها می چسبد.

بارناکل‌ها همچنین رابطه همزیستی با برخی جانوران دریایی مانند خرچنگ، لاک پشت، وال و مارماهی دارند. این سخت پوستان دارای صفحاتی هستند که آنها را در برابر جانوران شکارچی محافظت می‌کند.

کد خبر 6089606

دیگر خبرها

  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت