Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا کارگر گفت: خانه ای که در جنب خانه اخوان است به انضمام این اثر تاریخی در نمی آید و صرفا مختص بخش اداری است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ در حالی که مجموعه شهرداری خبر از پایان مرمت و تجهیز خانه موزه اخوان در تهران تا پایان سال 98 خبر داده بود اما شاهد هستیم این خانه موزه به مرحله اتمام نرسیده است و در اقدامی دیگر به دنبال این هستند که خانه جنبی این اثر را نیز به انضمام خانه اصلی درآورده و در این خانه تغییراتی ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امری که می تواند اثرات سو بسیاری بر این اثر تاریخی خواهد گذاشت.

محمدرضا کارگر، مدیرکل امور موزه‌ ها و اموال منقول وزارت میراث فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری در این خصوص به خبرنگار برنا گفت: خانه موزه اخوان ثالث یک خانه کوچک با عرض بسیار کم است. هر موزه ای به ضروریات و تاسیساتی نیاز دارد که به علت کوچک بودن خانه اخوان نمی توان این فضاها و تاسیسات را تعبیه کرد.

او افزود:  نیاز است برای محل حضور کارکنان، دفتر مدیریت، بخش اداری و حراست موزه بخش هایی تعبیه شود که نمی توان قسمتی از خانه اخوان را به آن اختصاص داد بنابراین مقرر شده است تا خانه جنبی این اثر تاریخی خریداری شود تا از آن برای این فضاها استفاده شود.

این مقام مسئول در وزارت میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: خانه ای که در جنب خانه اخوان است به انضمام این اثر تاریخی در نمی آید و صرفا مختص بخش اداری است. به هیچ وجه خانه کناری به منزل اصلی وصل نمی شود زیرا ماهیت این خانه موزه از بین می رود. ابعاد خانه موزه اخوان نباید تغییر کند.

مدیرکل امور موزه‌ ها و اموال منقول وزارت میراث فرهنگی افزود: دیوار میانی دو خانه تخریب نمی شود و صرفا یک درب در میان آن احتمالا تعبیه خواهد شد. تبدیل این خانه به خانه موزه یک اتفاق خوب است و باید به سایر آثار تاریخی نیز تسری پیدا کند. 

کارگر در خصوص سایر آثار تاریخی تهران که در مرحله مرمت قرار گرفته اند، اظهار کرد: در همکاری مشترکی که با وزارت آموزش و پرورش و شهرداری تهران صورت گرفته است به دنبال مرمت و تغییر کاربری دارالفنون و دبیرستان البرز هستیم که در ابتدا این محل ها به موزه تبدیل خواهند شد. در ادامه سایر بناهای آموزش و پرورش نیز با تغییر کاربری برای بازدید عموم آماده می شوند و پس از مرمت و تجهیز به مرحله بهربرداری خواهند رسید.

او در پایان گفت: امید است سایر وزرات خانه و نهادها نیز چنین همکاری را با مجموعه وزارت میراث فرهنگی آغاز کنند تا میراث غیرمنقول آن ها پس از آماده سازی برای بازدید عموم آماده شود.

//انتهای پیام: 2.5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: موزه میراث فرهنگی اخوان ثالث خانه موزه اخوان دبیرستان البرز وزارت میراث فرهنگی اثر تاریخی خانه اخوان خانه موزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۰۶۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس

مریم جلالی در مراسم واگذاری تعدادی از اتاق‌های ارگ کریم‌خانی شیراز به پیشکسوتان و اساتید صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی استان فارس گفت: امید است این اقدام در فارس زمینه‌ای شود تا در تمامی ابنیه‌های میراثی حضور و فعالیت هنرمندان صنایع‌دستی را ببنیم.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: آنچه امروز در موزه‌ها می‌بینیم، کار دست هنرمندان صنایع‌دستی دیروز است و هنرمندان امروز حافظان و پاسداران میراث فرهنگی ما محسوب می‌شوند.

جلالی در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم ایجاد و توسعه خانه‌های صنایع‌دستی تأکید کرد و گفت: ضروری است برای توسعه و ترویج و عرضه درست محصولات دست‌ساز هنرمندان خانه‌های صنایع‌دستی متعددی، چون نمد، منبت، خاتم، شیشه و... ایجاد شود.

او با اشاره انتخاب «محله بالا کفت» به‌عنوان محله هنر و صنایع‌دستی در شیراز گفت: در حال حاضر به‌منظور حفظ میراث فرهنگی، هنر و معماری و صنایع‌دستی نهفته در بافت تاریخی شیراز، «محله بالا کفت» به‌عنوان محله هنر و صنایع‌دستی شیراز تعیین‌شده است و جا دارد در این محله خانه‌های صنایع‌دستی متعددی ایجاد شود تا گردشگری تجربه محور رخ دهد.

معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری افزود: در محله‌های قدیمی آسیب‌های اجتماعی زیادی وجود دارد که می‌توان از محل مسئولیت‌های اجتماعی وضعیت این محلات را به سازی کرد و با ایجاد فرصت برای هنرمندان در این مناطق صنایع‌دستی را رونق داد.

جلالی در ادامه سخنانش به جهانی و ملی شدن شهر‌ها اشاره کرد و گفت: همواره تأکید کرده‌ام که ملی و جهانی‌شدن شهر‌ها امتیاز نیست بلکه مسئولیت است و اگر مسئولیت خوب انجام نشود ممکن است این امتیاز سلب شود از این روباید مصوبات شورای جهانی صنایع‌دستی ضمانت اجرایی داشته باشند؛ بنابراین گزارش با حضور مریم جلالی معاون صنایع‌دستی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه، ۵ اتاق در عمارت ارگ کریم خانی شیراز به پیشکسوتان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی استان فارس به مدت دو سال واگذار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی