Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس-طیبه جواهری: امامزاده سیدضیاء یادگار قرن هفتم که در مسیر صعب العبوری در روستای خچیره از روستاهای توابع شهرستان طالقان قرار گرفته است؛ این اثر در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۷۰۵۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

طی روزهای اخیر فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که نشان می‌داد بخشی از دیوار و کف امامزاده سید ضیاء توسط فرد یا افرادی تخریب شده است؛ همچنین در این فیلم محرز است که بجز شخص فیلم بردار فرد دیگری در آن مکان حضور ندارد که در این خصوص نیاز است چند نکته را متذکر شویم؛ ۱-فرد درست زمانی که تخریب انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲-جای خالی فردی که از بنای تاریخی، مذهبی و ارزشمند مراقبت کند. ۳- امامزاده به دلیل صعب العبور بودن در دسترس عموم نیست و فرد یا افراد سودجو با نیت خاص اقدام به تخریب بنا کرده اند.

 


فیلم| کلیپ منتشر شده در فضای مجازی که نشان می‌دهد بنای امامزاده دچار آسیب شده است

علت تخریب امامزاده در دست بررسی است

طی مصاحبه ای که مدیرکل اوقاف و امور خیریه در خصوص تخریب انجام داده‌ است اعلام شده که علت تخریب در دست بررسی است و هنوز دلیل این امر مشخص نیست.

این مقام مسؤول اظهار کرده است که در سرکشی که توسط رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان طالقان از آستان مقدس امامزاده سید ضیاالدین (ع) روستای خچیره شهرستان طالقان به عمل آمد، ریزش دیوار ورودی در امامزاده مشاهده شد.

وی یادآور شد: در حال حاضر به علت سرمای هوا هیچ گونه رفت و آمدی در این مکان مقدس وجود ندارد و امامزاده توسط خادم اداره می‌شود.

در پاسخ به این سوال که چرا زمان تخریب کسی در امامزاده نبوده است تا اجازه این کار را به سودجویان ندهد و ضمن جلوگیری از هتک حرمت به یک بنای مذهبی، یادگاری از سده هفتم تخریب نشود با مدیر اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان طالقان هم صحبت شده ایم؛

در زمان غیاب خادم امامزداه تخریب انجام شده است

اما مدیرامور خیریه و اوقاف شهرستان طالقان در این رابطه اظهار نظر کرد و ضمن تأیید تخریب دیوار امامزاده، گفت: در حال حاضر چندین سنگ از دیوار داخلی امام‌زاده که سال گذشته احداث شده بود، تخریب شده است.

این مقام مسؤول با بیان اینکه خوشبختانه بقعه متبرکه امام‌زاده سید ضیاالدین (ع) آسیبی ندیده است، ادامه داد: تخریب در زمان غیاب خادم امامزاده اتفاق افتاده است.

عکس| بقعه متبرک امامزاده ضیاء الدین

مراقبت از امامزاده ضیاء الدین به عهده اوقاف بود!

فریدون محمدی، مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان البرز در خصوص این اتفاق به خبرنگار فارس گفت: تخریب بخشی از یک آثار قدیمی توسط سودجویان اتفاق افتاده است؛ این افراد هیچ درکی از ارزش میراث فرهنگی و تاریخی ندارند.

وی با اشاره به صعب العبور بودن مسیر امامزاده یادآور شد: مسیر تردد به این روستا به ویژه در فصول سرد سال سخت است؛ ظاهرا افراد سودجو از غیبت خادم امامزاده سوءاستفاده کردند تا به اهداف شوم خود برسند.

محمدی با اشاره به میزان شدت خسارات وارد شده به این امامزاده اضافه کرد: متاسفانه کف و بخش‌هایی از ستون‌های این امامزاده تخریب شده است؛ میراث فرهنگی در دو مرحله می‌تواند مرمت بنا را به عهده بگیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی با اشاره به اینکه کارشناسان و یگان حفاظت برای بررسی اوضاع به طالقان اعزام شده اند، اظهار کرد: خسارت دقیق توسط کارشناسان بررسی خواهد شد؛ ابتدا مرمت اضطراری باید دردستور کار قرار گیرد تا با ایجاد پوششی از دسترسی دوباره به سودجویان جلوگیری شود.

به گفته این مسؤول خوشبختانه دیواره‌های این امامزاده آسیبی ندیده‌ و کف و زیر دیواره‌ها حفاری شده‌اند.

تحقیقات میدانی خبرنگار فارس حاکی از این است که حفاری توسط گروهی سودجو و با هدف کشف جنگ اتفاق افتاده است!

گفتنی است در حال حاضر حراست اداره کل اوقاف و امور خیریه در راستای شناسایی سودجویان اقدام کرده است؛ به نظر می‌رسد در صورتی که متخلفان در مدت زمان معین شناسایی و دستگیر نشوند ورود دستگاه قضایی ضروری است.

انتهای پیام/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس البرز کرج بقاع متبرکه میراث فرهنگی گنج اوقاف و امور خیریه شهرستان طالقان میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۷۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: در راستای حفظ آثار تاریخی به جای مانده از نیاکان، یک خانواده ملایری ۵۹ شیء تاریخی را به اداره میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر اهدا کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، محسن معصوم علیزاده امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آثار باستانی، دفینه‌ها و گنجینه‌های مادی و معنوی هر ملت و میراث‌فرهنگی آن‌ها محسوب می‌شود.

وی افزود: اشیا و آثار باستانی بیان کننده پیشینه تاریخی و تمدن هر کشور و سرزمین است. قدمت تاریخی این اشیا سبب ارزشمند بودن آن‌ها و اعتبار تاریخی ملت‌ها می‌شود، به نحوی که برای نگهداری و مراقبت از این هویت‌های تاریخی هر ملت باید همه احساس مسئولیت کند و هزینه‌های هنگفتی در سال از سوی دولت‌ها برای این موضوع پرداخت می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان خاطرنشان کرد: در هر خانه‌ای کتابی، نوشته‌ای، فرشی، گلدانی، تابلو و میراثی از پدران و مادران و گذشتگان وجود دارد که با حساسیت خاصی نگهداری می‌شود و برای اعضای آن خانه از ارزش و اعتبار ویژه‌ای برخوردار است، چراکه نشان‌دهنده هویت فرهنگی، میراث خانوادگی و ارزش‌های یک خاندان است.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: حفظ آثار تاریخی و فرهنگی در یک منطقه نیز همین جایگاه را میان اعضای یک جامعه دارد و نشان‌دهنده هویت و تمدن یک ملت است، به ویژه ملتی همچون ایران که تمدنی بسیار قدیمی و درخشان دارد و زمانی که بسیاری از جوامع غربی و شرقی هنوز به وجود نیامده بود، ایران از تمدن غنی و پیشرفته برخوردار بود.

وی اضافه کرد: این اشیا و آثار تاریخی و فرهنگی همچون اجداد ما هستند و به دلیل اینکه حاصل هنر و نبوغ پیشینیان ما است، باید در حفاظت و حراست از این میراث نهایت دقت و کوشش را به عمل آوریم و چه خوب است که برای ماندگاری بهتر آثار تاریخی در اختیار موزه‌ها و مخازن امن قرار گیرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان تاکید کرد: اهدای آثار تاریخی یکی از راه‌های حفظ اشیا، اموال فرهنگی و غنی‌سازی موزه‌ها به لحاظ داشته‌های فرهنگی و آثار است که در راستای حفظ آثار تاریخی به جای مانده از نیاکان، یک خانواده ملایری ۵۹ شیء تاریخی را به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر اهدا کرد که امیدواریم این کار پسندیده در جامعه ما ادامه‌دار باشد.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: با توجه به رویه موجود در قوانین و ضوابط موزه‌های دنیا مبنی بر اینکه اگر فرد یا سازمانی آثار تاریخی خود را به مرجع و منبع اصلی بازگردانند، آثار اهدایی به نام آن‌ها در تاریخ کشور ثبت و بر همین اساس اشیا به نام خانواده محبی ثبت خواهد شد.

وی گفت: این اشیا توسط مسعود محبی از ایرانیان ساکن آمریکا و بعد از فوت پدرشان به موزه لطفعلیان ملایر اهدا شد که شامل ۵۹ شیء تاریخی با قدمت‌های مختلف است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: این اشیا برای دوران مختلف پیش از تاریخ، دوران تاریخی اسلامی و معاصر از جمله پیه‌سوز، پیکرک‌های کوچک، انگشتر، باروت‌دان، ابریق و ظروف مختلف کاربردی است که پس از کارشناسی به منظور طی فرآیندهای قانونی تحویل امین اموال استان شد.

معصوم‌علیزاده با اشاره به اینکه اصالت و هویت بیش از نیمی از این مجموعه به صورت قطعی تأیید شده است، افزود: تعیین اصالت تعدادی دیگر از این آثار به پژوهش و مطالعات دقیق‌تری نیاز دارد.

کد خبر 749012

دیگر خبرها

  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • روزانه ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • روزی ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • اهداء تخته فرش به بقعه متبرکه امامزاده شاه محمد بخش اسیر
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • موج حمایتها از طرح نور | ۳۲ دستگاه متولی حجاب، از فراجا دفاع کنند
  • سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است
  • بروکراسی فلج‌کننده اداری مانع ورود تولیدکنندگان به اقتصاد می‌شود